Energibesiktning

Se över din energianvändning

Det kan vara besvärligt att få reda på vad du ska göra för att spara energi i din bostad. Med en energibesiktning från Grebo EL får du en genomgång av fastigheten och förslag på vad du kan göra för att spara in på din energiförbrukning.

Hitta eltjuvarna

Vid en energibesiktning går en av våra experter igenom hela din fastighet på plats och kontrollerar belysnings- värme och ventilationssystem. Det är bra om du själv är med på plats för att underlätta undersökningen men också få information direkt när besiktningen sker.

Baserat på besiktningen tar vi fram en rapport med specifika åtgärdspunkter för att sänka din energiförbrukning. I rapporten kan du se förslag kopplade till vilken besparing det skulle innebära för dig och vilken investering som skulle krävas för att göra en förändring. Utifrån rapporten kan du i samråd med oss diskutera vilka åtgärder som är bra att genomföra baserat på din situation för att få ner din energiförbrukning.

Grebo-El_HQ-206-2

Effektivisera med automation

Har du koll på din energiförbrukning kan du göra mycket genom att automatisera ditt hem. Tidsstyrning och närvarostyrning av belysning säkerställer t.ex att du inte har lampor tända i onödan eller att lampor tänds direkt när du går ner i källaren så att du slipper att treva efter lysknappen.

Gamla lysrörsarmaturer drar inte bara mycket ström utan blir dessutom snart förbjudna inom EU. Genom att byta ut armaturerna kommer du framtidssäkra ditt hem samtidigt som du sparar energi långsiktigt.

Grebo-El_20-9538